2010. október 29., péntek

A tudás palotája


Ez a könyv szintén az 1. osztálynak készült, az olvasást fogja motiválni. Hiszen akinek sikerül, annak neve bekerül a legjobbak közé. A minta teljes egészében kézzel varrott,a belseje sok méretre vágott félfamentes rajzlap, egy régi könyv borítójához erősítve, minél varázslatosabb legyen. Mivel a többi szülő is segít, kezd az osztályunk kincses ládára hasonlítani.Nagyon jó bemenni, érezni a sok pozitív energiát. Mostanában keveset írok mert rengeteget varrok.Szép sorban, a blogra is fel fognak kerülni.

2010. október 23., szombat

Iker pulcsi és ajándék



Ez a két felső még tavaly készült. A gyerekek tervei alapján. Ők elsorolták milyen halakat varrjak rá, én meg egyszerűsítettem rajta.Örülök hogy van fantáziájuk és nem pókembert, meg egyéb szörnyűséget kérnek. Más. Ajándékot kapott az osztályunk. Rengeteg fonalat, vékonyat, vastagot, kéket, zöldet, sárgát és még mennyi fajtát. Most már tanulhat a többi elsős is ujjkötést.Egy teljesen hagyományos iskolában ! És a többi szülő is aktív. Mégis jó felé halad a világ. Plusz egy titok. Készülőben: A legjobbak könyve.

2010. október 15., péntek

Kukucs !


Újabb manó született. Ő, Din névre hallgat. Keze, lába hajlítható, nagyon huncut, mindig a kis gazdája mellett szeretne lenni. Szeret mesélni és minden titkot megőriz.

2010. október 14., csütörtök

Haladunk


Így kötnek az én elsős csemetéim. Remélem az írás is pont ilyen szépen fog menni, a számolásról nem is beszélve. A tanító nénik szerint a kitartással nincs gond.

2010. október 12., kedd

Levendula és Métisz



Most tündérek alakultak, mások lettek mint terveztem, de tetszenek. A suliban nagyon örültek neki, a gyerekek már használatba is vették. A hírek szerint sokkal könnyebb szavakat tördelni Balambér manóval. Olyan jó hogy hisznek benne.A kislányok természetesen a tündérekért rajonganak. Tehát a két tündér: Levendula barna hajú, részben levendulával töltött babácska, egy igazi gondoskodó tündér. Minden növényt, bogyót megszámol mielőtt elrakja a kamrájába télire. Tehát ő az összeadásban segít. Métisz tündér: Ő a szőkés babácska. Métisz az ész Istennője a görög mitológiában. Nálunk a betűket varázsolja szavakká a varázspálcájával. És itt a két ceruzamanónk is.

2010. október 10., vasárnap

Megszülett Balambér


Továbbra is sok minden készül az osztályunknak. Ez a kis manó és majd sorban a többi azért kell, mert a tanító nénik szerint /és szerintem is / könnyebb a kis elsősnek kiszámolni egy feladatot, elolvasni néhány betűt vagy kifejeznie magát ha van egy kis segítő figura a kezében. Balambér manó a szavakat tudja széttördelni hangokra, ezért van neki az a jó nagy kalapácsa. Lesznek még további manók és tündérek, sőt született két ceruzamanónk is az én két csemetémnek az írást segítendő. Szóval zajlik az élet. Kíváncsi vagyok mások milyen trükkel segítik az elsősöket , vagy nagyobbakat.Minden ötletet szívesen veszek.

2010. október 6., szerda

Öltözékek fiúknak.




Több blogon láttam már férfi ingből készült kislányruhákat, irigy is voltam milyen jó a lányos anyukáknak , ilyen szépeket varrhatnak. Jelentem most már nekem is jó. Szétvágtam a fiúk régi pólóját és turiból szerzett férfi ingekből varrtam nekik új inget. Természetesen rajta a nevük kezdőbetűje. Annyira egyformák a csemeték gondoltam segítek egy kicsit a tanító néniknek. A legtöbb ruhájukon rajta van. / Az óvónénik is örültek neki anno ./ Az ingekhez kardigán is készült, baglyost kértek, ez lett belőle.

2010. október 3., vasárnap

Költöző madarak


Megszülettek, növekedtek, végül elköltöztek, mind a 28-an. Ők lettek 28 elsős szülinapi ajándéka. A tanító nénik adják oda szépen sorban. Fantasztikusan jó pedagógusokat kaptunk, örök hála érte. A mintát az Etsy-n találtam.