2011. március 31., csütörtök

Jó játék ! Nem csak ovisoknak



"Elültettem egy magot.
Jó nagyot, de aranyost.
Föld-dunnával betakartam,
és vártam, hogy majd kipattan.

Jött az eső - cseppre csepp.
Öntözgette eleget.
kisütött a napocska,
ki is bújt a magocska." A gyerekek szívesen és gyakran játsszák : egyikük a mag, aki összegömbölyödik a földön, a többiek egy könnyű kendővel letakarják, majd kicsi ujjacskáikkal csepegtetik az esőt a hátán, végül a mag "kikel". Waldorfos játék , itt találtam . Sokat tanulok tőlük. A képet pedig itt találtam. Köszönöm szépen.

2011. március 27., vasárnap

A tavasz hírnökei


Dekorációnak szántam ám ajándéknak is remek az unalmas csokinyúl helyett. Levendulával töltött társai , pedig ünnep után a vállfára is akaszthatók mókás szekrény illatosítónak. Ha szeretnél ilyet esetleg más színben, érdeklődj az email címemen: atira75@citromail.hu

2011. március 26., szombat

Játékszertár




Egy többfunkciós krétatartóban gondolkodtam, láttam hasonlókat az Etsy-n. Az enyém ilyen lett. 12db krétát , egy noteszt és egy tépőzáras amőba játékot rejt magában. Így utazáskor sem hullik szét a játék, praktikus. A jobb tartás érdekében flízel és vetexel merevítettem. Tépőzárral záródik , vállpántja lecsatolható. Az elejét egy cica gyurmagomb díszíti. Nagyrészt saját festésű anyagokból készült. Az ára : 3500Ft +400 Ft pk.

2011. március 25., péntek

Csere-berém Edinával



Nézzétek milyen szépséges kecsketejes szappanokat kaptam Edinától ! Néhány cipzárért cserébe. Nézelődjetek nála itt Elkészült a tavaszi koszorúnk. Egyszerűt szerettem volna textil rózsákkal. Ilyen lett.

Játék !


Gyönyörű szappanokat lehet nyerni Nadlernél ! Gyertek ti is ! itt

2011. március 22., kedd

Játék Eszternél !


Csodás tusfürdőket lehet nyerni !Vár benneteket is szeretettel Eszter itt

Wass Albert : Erdők könyve


Szívet melengető, míves történet. Bulámbukról, a vén gombacsinálóról, a vitatkozó mókusról, a csodálatos éjjeli pávaszemről... Róluk olvassunk esténként, összebújva, hosszasan.

Cser-bere és a tegnap született



Zsófival cseréltem :www.zsofygyongyei.blogspot.com Nézzétek meg milyen szépségeket kaptam. Gyöngyfűzött nyaklánc, karkötő fülbevaló. És egy szépséges könyvjelző.Köszönöm szépen ! Élőben még szebbek ! Megint testet öltött egy pozitív gondolat, most könyvjelző és neszeszer lett belőle. Vizsga előtt állókra gondoltam miközben varrtam. A cipzárbevarrással nem vagyok megelégedve. Valami jobb megoldást szeretnék.

2011. március 21., hétfő

2011. március 18., péntek

Ujjak




Már rég szerettem volna összekötni a pozitív gondolatokat a varrással. Ha már úgyis füzetborító készült, most kipróbáltam. Hát van még hova fejlődni. A kézi hímzés nagyon lassú, ezt kellene kiváltani valamivel.Beköltözött egy egér család is. Most csak az egyik tagját mutatom. A másik suliba ment a gyerkőccel. Mifelénk egerek is járhatnak, ha nem zavarják az órát.Született marokegér, minden lyukba belefér, mozog keze, lába. A végére egy könyvajánló. Nagyon sokat tanulok belőle.

2011. március 7., hétfő

Hálás vagyok


Köszönöm azoknak akik segítettek kimászni a nyavalyából. Egészséges vagyok. Fantasztikus érzés. Hoztam is valamit. A fiúk füzetét borítottam be fecnikkel. Nagyon sok fecnim van. Ti mire használjátok fel őket ?