2011. augusztus 23., kedd

Ezt hallgatjuk mostanában.


Csodálatos mesét találtam. Teljesen elvarázsolt bennünket, szerintem nemcsak fiúknál siker.Kaszás Attila előadásában.

A Hobbit, mint Tolkien sok más írása, gyermekeinek szóló történetként indult. Először 1937-ben jelent meg és ma méltán világhírű gyermekmese. De több is ennél. Mindenkihez szól, akiben még ott él a gyermek. A világ, ahol játszódik, korai változata Középföldének. De már megtalálhatók benne Tolkien világának legfontosabb alkotóelemei; tündék, törpök, hobbitok, Gandalf a mágus, és felbukkan a Gyűrű is. Magában is elbűvölő, fantasztikus mese, mely egyben A Gyűrűk Urának előzménye.

A főhős, a hobbitok népébe tartozó Bilbó méltó bérezés fejében és némi kalandvágytól sarkallva, tizenhárom törpe (Thorin, Óin, Glóin, Ori, Dori, Nori, Fili, Kili, Bifur, Bofur és Bombur, Dwalin és Balin) és egy mágus társaságában felkerekedik, hogy visszaszerezze a törpök ősi tulajdonát Szmógtól, a sárkánytól, közben bejárják a Tolkien által teremtett világ, Középfölde északi területeit. John Ronald Reuel Tolkien - A Hobbit .Olvasható változatban is megtalálható az interneten, olvasom is esténként.Jó szórakozást ! Az ismertető is arról az oldalról van. Köszönöm.

2011. augusztus 22., hétfő

Siker !


Mindenkinek köszönöm, azoknak is aki segítettek, segítenek és azoknak is akik szurkoltak nekünk. Meg lett a helyünk. Pont olyan amilyet szerettünk volna. Pont abba a Waldorf suliba járhatunk ahová régóta vágytunk. Nem az itteni sulival van nekem bajom, egyszerűen ide vágytunk. Hálásak vagyunk. Gyertek el Mamintihoz játszani. Szülinapi játékot hirdetett.

2011. augusztus 16., kedd

SOS !!!!

Szombathelyen kiadó családi házat keresünk, saját udvarral 400-500 nm-es telken. Nem baj, ha kisebb a telek. Összkomfortos 3 szobás, vagy 2 szoba+ melléképület a műhelynek. Cirkó vagy vegyes tüzelésű kazánnal. Kb:80-100nm-es házat. Két 8 éves kisfiunk van. A címem:atira75@citromail.hu Azok között akik kiteszik a blogjukra ezt a kérést és azok közt akik információval segítenek egy sk. varrott neszit sorsolok ki. Aki segít, kérem megjegyzésben hagyjon üzenetet. Köszönöm.

2011. augusztus 2., kedd

Övtáska



Balázsnak készült, majmos lett, a megrendelő kívánsága szerint. Felesleges farmerszoknyából, tépőzáras, állítható pánttal, belülről maradék termo anyaggal merevítve, szép sötétzöld béléssel. Lekvárok is készülnek. Ez most őszibarackos meggylekvár, fahéjjal és pirított mandulával.