2012. január 27., péntek

Jó oldal


Kis és nagyobb gyerekeseknek, meg azoknak akik szeretik a jó hangjátékokat meghallgatható könyveket, irodalmat, ajánlanék egy jó oldalt itt. Magyar vagyok. hu. Mi most éppen Lázár Ervin-től hallgatjuk a : Bab Berci-t Fantasztikusan jó előadásban.

2012. január 19., csütörtök

Újrafelhasználás


avagy kis győzelem, a szemét felett.Csúnyácska ,nagyon használt lepedők születtek újjá zsebkendőnek. Maradék festékkel mosógépben festettem, aztán daraboltam és beszegtem. Most már nem kell több papír zsebkendőt vennem. És nem kell több fát kivágni azért, hogy mi papírzsebkendőt tudjunk venni. Plussz nem kellett kidobni a régi nem használt lepedőket sem.

2012. január 13., péntek

Nos ?


Hogyan lehet rávenni, két db. 8 évest, hogy letekerjen oda vissza 14 km-ert ? A 7. km-nél hattyúkat kell etetni. Többszörösen, próbált biztos módszer .

2012. január 12., csütörtök

Ha egy használt


farmer, meg egy nem használt ing, egymásba gabalyodik... Akár még ez is, történhet. ötlet: Katafolt.

2012. január 10., kedd

Mert Olvasni jó !


Minden nap és örömmel olvasnak a fiúk. Diafilmeket, Pettson és Finduszt, meg az elmaradhatatlan ősi Kressz könyvet. Köszönet Zsuzsa néninek és Krisztián bácsinak amiért megszerettették velük az olvasást.

2012. január 8., vasárnap

Öngyógyító veteményes kert

Növénytársítás az öngyógyító veteményesben. Olyan kertet szeretnék ahol a növények egymást erősítik és sokféle gyógynövényt is tudok termeszteni. Erre találtam jó példákat itt. Maga az oldal is meg ér egy alapos átolvasást. A fotó is tőlük van, köszönöm.

2012. január 6., péntek

Egészséges édesség

Nagyon szerettünk volna valami édességet, de nem volt itthon se tej se tojás, se kakaó ... Volt viszont méz, dió és fahéj . A diót kézzel összetördelték a fiúk, öntöttek rá mézet és megszórták fahéjjal. Megdöbbentően finom. Meg tej, tojás és liszt mentes . Próbára érdemes . Jó étvágyat !

2012. január 5., csütörtök

Oregáno !!


Boldog Új Évet kívánok mindenkinek ! Amiért billentyűzetet ragadtam az egy érdekes gyógyulásunk. Hátha más is hasonló cipőben jár és lesz kedve kipróbálni . Nagyon beteg voltam, torokgyulladás , gégegyulladás, iszonyú köhögés ahogy az kell. Próbáltam homeopátiás gyógyszerrel, ahogy szoktam, nem jött rendbe. Csillagnál olvastam régebben az oregáno olaj pozitív hatásairól itt.Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik. Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré. Főleg a cserepes fűszernövényé. Nekem is csak oregáno növényem van itthon, így azt rágcsáltam nyersen 4x5xnaponta. Ittam a 2000mg C vitamint és kerültem minden cukros dolgot. Jelentem működik. Azóta már Gergőt is elkapta a takonykór nála lámpázni is kellett+ C vitamin, de nála is működik. Neki mézzel kevertem össze, a jobb csúszás meg a kevesebb nyafogás érdekében.