2012. február 29., szerda

Sörös mézes szappan


indiai citromfű illattal.Finom, dús, ápoló szappan sikeredett,varázslatos illattal ami fürdéskor jólesően kényeztet.Testápoló sem kell utána. Így készült: Sörben feloldottam a lúgot, 100% oliva olajjal pudingosítottam . Került bele termelői méz, citromlé és citrom héj is. Az illata 100%-os indiai citromfű illóolaj. A sörélesztő és a sörben található vitaminok - például a B2- vagy a B6-vitamin - nagyon jó hatásúak a bőrre. Az olivaolaj természetes tulajdonságai miatt táplálja és megnyugtatja bőrét, megőrzi annak nedvességét és rugalmasságát. A méz nedvességmegkötő, bőrápoló és antibakteriális
gyulladáscsökkentő hatású . Az indiai citromfű illóolaj:fertőtlenítő, antimikrobiális, dezodoráló, nyugtató- idegrendszeri tonizáló, rovarriasztó, szélhajtó - emésztőrendszeri tonizáló, gyulladáscsökkentő és értágító hatású.

Csomagolunk

Sokáig töprengtem a szappanok csomagolásán. Nem szeretem a műanyagot,nagyon nem. Valami olyat szerettem volna, amit jó adni és jó kapni. Ezért a szappanokat zsírpapírba csomagolom leírással együtt. Úgy kerülnek a bugyorba. Szépen átkötöm és még kap egy névre szóló címkét is. Aki kapta örömmel fogadta.

2012. február 28., kedd

Kakaós avokádós szappan kókusszal

Összetevők: Desztillált vízben oldott lúg, oliva olaj, napraforgó olaj, pálmazsír, kókuszzsír, napraforgó olaj, kókuszreszelék, holland kakaó. Az avokádó magas olajtartalmánál fogva kiváló bőrápoló szer a kiszáradt bőrre, a kozmetikaipar is szívesen alkalmazza – táplálja, puhítja és megfiatalítja a száraz, vízhiányos, öregedő bőrt, hajat. . Magas A- és E-vitamin-tartalma következtében különösen hatásos a bőrproblémák közül a pikkelysömör és az ekcéma kezelésére, illetve a nap okozta égési tünetek enyhítésére.
Az avokádó olaj táplálja a száraz bőrt. A kakaó gazdag különböző telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban. Táplálja a bőrt, serkenti az endorfin termelését.
Hatóanyagai puhítják, ápolják bőrünket, valamint óvják a kiszáradástól.
Gyengéden tisztít, az avokádó és a kakaó gyengéden ápol, a kókuszreszelék pedig finoman radíroz. Normál, száraz és érzékeny bőrre ajánlom.

2012. február 26., vasárnap

Könyv ajánló

Már többször elolvastam a fiúknak, nagyon szeretjük. Izgalmas, lendületes csodavilág, ami szülőként, olvasva is élmény. A szerző, saját kezűleg készült, gyönyörű rajzaival ilusztrálva. Ajánló: Ez a meseregény arra vár, hogy olvasója a saját fantáziájával tegye elevenné. Aki bemerészkedik eme könyv szó- és gondolaterdejébe azt érzi, igazán szabaddá lett. Ahol a Halkan Susogó Égség csakis úgy csobog vagy gyöngyöz, ahogy a gyermek látja a Mánli nevű kis manó oldalán. Mindent meg kell cselekedni azok bőrébe bújva, akikkel Mánli barátságot köt, hogy életre keljenek. Hogy ki is az az Ághegyi Tudor, a kis Fátyol Szárnyú, kik azok az Égben Verdesők, vagy a Turkáló Csúszkászok, s miféle lény Ágon Futó Szefszef vagy a Zümmögő Fényvető? Beszédes, de mindenki maga teremtheti őket ebben a frissen illatozó nyelvi természetben. S hogy a Válsztókő miért Mánlit jelölte ki az ellopott Kincs visszaszerzésére a Csodabökővel, az csak a Lombhajlítók hűsében vándorló olvasó számára derül majd ki igazán.

Húros sajtszeletelőt keresek



és zárható boros dobozokat keresek. Cserébe Cserébe gyógynövényes, természetes anyagokból készült, házi szappanokat tudok felajánlani. Készült több fajta, kamillás- körömvirágos, tejes kakaós ,aloe verával, levendulás- mákos, sörös mézes stb. Tettem fel egy képet, pl. milyenek vannak. Kérésre részletesen leírom az összetételt.

Kamillás körömvirágos szappan

Szépen sorban érnek a szappanok. Használjuk és nagyon meg vagyunk velük elégedve. Ez a szappan tartalmaz: pálmazsírt kókuszzsírt, olivaolaat és napraforgó olajat. A lúgot kamilla teában oldottam, pudingosodáskor turmixoltam bele a leforrázott kamilla virágot és került bele még bőven körömvirág szirom is. Illóolajat, tartósítószert nem tartalmaz. Normál,száraz, érzékeny bőrre is ajánlom.

2012. február 17., péntek

Orcsepp házilag, takonykór ellen.

Barátnémtől kaptam a receptet, örök hála érte. 1/4 adag mézet, -csak jó minőségű termelői jó ! - összekeverünk 3/4 adag vízzel. / én pici meleg vízzel, mert kásás volt a méz. Beletöltjük kiürült orrcseppes üvegbe és úgy használjuk. Két napig áll el, aztán újat kell készíteni. Nagyon jól tisztította és megnyugtatta az orromat. Rendesen kapok levegőt.

2012. február 13., hétfő

Sosem gondoltam volna,

hogy nyolc éves fiaim kedvenc játéka a vasalás lesz. Persze forró vasalóval, textil zsebkendőt vagy pólót vagy bármit.

2012. február 12., vasárnap

Kamillás körömvirágos szappan

Összetevői: pálmaolaj , napraforgó olaj, kókuszzsír, pálmazsír. Kamilla teában oldott lúg, kamilla virág és körömvirág szirom. Jellemzői: tiszta, natúr illat, bőrnyugtató, gyulladás csökkentő hatás. A kamilla teától és a szirmoktól szép sárgás színe van . Hónap végére érik be, akkor tudjuk kipróbálni.

2012. február 11., szombat

Jó példa


Példaértékű a magyar önfenntartó falu

.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rozsály már a rendszerváltás után az önfenntartás útjára lépett: mindent maga termel és maga állít elő. A nyolcszáz lelkes falu a Start munkaprogram mintatelepülése lett. A Start munkaprogram elsőként a fehérgyarmati kistérségben indult el. Az ország 525 települését érintő projekt előkészületei elsőként a fehérgyarmati térség negyvenhat településén kezdődtek el. A román és az ukrán határ közelében lévő Rozsály a program éllovasa.A föld alap

A rozsályi modell már a BBC érdeklődését is felkeltette, akik nemrég forgattak a településen. A rozsályi minta lényege, hogy egy település az alapvető élelmiszerigényét maga termeli, a fűtéshez szükséges hőt is maga állítja elő úgy, hogy közben a külvilágot kizárja és csak helyi vállalkozókat foglalkoztat.itt olvasható a többi

Kincs


ami minden gyereknek lehet. Szorzó csillagnak hívják a fiúk. Sokféleképpen tanulnak a szorozni, ezzel is. Egy tenyérnyi deszka kell hozzá, néhány szög, meg némi fonál, Most a hármas szorzás van rajta. Ahogy mondják a szorzótáblát, úgy tekerik a fonalat. Nagyon jó. Szeretik.

2012. február 9., csütörtök

A titok


Többször előkerült a kérdés. Mifelénk, hogyan kerülik el a betegséget a gyerekek. Mert jórészt elkerülik, ez tény . Minden nap esznek gyümölcsöt, leginkább almát , rengeteget vannak du. a hideg levegőn a szabadban és mindennap mézes gyógynövényteát isznak. Ennyi. És működik. Hátha, másnak is. kép innen

Elkezdtem és elvesztem

Nem sokára beérnek, már alig várjuk.

2012. február 8., szerda

Hétszínvarázs




Kedvcsináló, játékos foglalkozás iskolába készülőknek. A Szombathelyi Waldorf Iskola szeretettel meghív és vár minden iskolába készülő, jövőbeni kisdiákot, három előadásból álló Hétszínvarázs elnevezésű programjaira, ahol a gyer­me­kek vidám, hangulatos programok, játékok keretében ismerkedhetnek a Waldorf iskolával. Első előadás: 2012. március 7. (szerda) 15.30 Nagyon jó suli, érdemes megnézni.