2012. május 31., csütörtök

Erdei fenyő szappan

Erdőben sétáltam, égbe nyúló fák közt...Csodás levegő,sok pára és zöld között...
Álomból született. S, olyan is lett. Mint egy álom. Kakaós borsmentás erdei fenyő szappan.Tehéntejsavó a finom ápolásért, borsmenta a frissülésért, kakaós kecsketej szappan a szépségéért. 100% erdei fenyő illó a frisseségünkért felel.Élmény vele a fürdés. Finoman habzó, tartós szappan . Tartalmaz még disznózsírt, kókuszzsírt, napraforgó és olivaolajat, kevés kecsketejet is. Normál, zsíros bőrre ajánlom. Ui: Elfogyott, de július elejétől újra lesz.

2012. május 25., péntek

Kecsketejjel a parlagfű allergia ellen

Az allergia ellenszere. A kecsketej egyik nagy előnye egyéb italokkal szemben, s talán a tehéntejjel szemben is, hogy immunterápiás módon használható. A kecske ugyanis nagyon jó emésztéssel rendelkezik, mindent lebont, és az állat egészséges marad, még a kórókat, allergiát okozó gyomnövényeket is képes könnyedén elfogyasztani. Ezeket a gyomokat megemészti, és a pollent gyakorlatilag mintha csak egy vírust gyengítene le, átalakítja, de nem szünteti meg teljesen. Ennélfogva a kecske tejében a pollen immunterápiára alkalmas módon van jelen. Így, aki iszik belőle, könnyedén megelőzheti az allergia kialakulását szervezetében, mert egy gyengített verzióban jut a virágpor az ember szervezetébe. Ha már kialakult allergiával küzd a beteg, akkor is érdemes nagyon pici mennyiségben immunterápiát, azaz, a szervezet természetes, ösztönös védekező és ellenálló képességét felhasználva a gyógyulást beindítani, ezt azonban érdemes szakorvossal megkonzultálni! Többet lehet róla olvasni itt. kép innen. Köszönöm.

2012. május 24., csütörtök

Avokádós kecsketejes szappan shea vajjal

Finom selymesen ápoló szappan lett a végeredmény.A kecsketejből készült kozmetikai termékek (szappanok, kenőcsök…) használata ajánlott érzékeny és száraz bőrűeknek, ekcémásoknak, pattanásos bőrű fiataloknak valamint mindazoknak, akik szeretik a természetes alapanyagú kozmetikumokat. A kecsketejben található ásványi anyagok ugyanis megegyeznek a bőr védőrétegében található anyagokkal, így a belőle készült kozmetikumok mindennapi használatra ajánlottak, mert nem szárítják a bőrt. Előnyös tulajdonsága a kecsketejet tartalmazó kozmetikumoknak, hogy lúgos kémhatásúak, így visszaállítják a bőr normál PH- értékét.Az idézett szöveg innen származik.Az avokádó magas olajtartalma miatt kiváló bőrápoló szer a kiszáradt bőrre, a kozmetikaipar is szívesen alkalmazza – táplálja, puhítja és megfiatalítja a száraz, vízhiányos, öregedő bőrt, hajat. . Magas A- és E-vitamin-tartalma következtében különösen hatásos a bőrproblémák közül a pikkelysömör és az ekcéma kezelésére, illetve a nap okozta égési tünetek enyhítésére. Az avokádó olaj táplálja a száraz, öregedő bőrt. Az avokádó olaj kis mennyiségben, olívaolajjal kombinálva akár babaszappanok készítésére is ajánlott.A shea vaj egy Közép-afrikában élő fa, a karité fa terméséből készül. A karitéfa (Butyrospermum parkii, illetve régebbi nevén Vitellaria paradoxa) 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára hasonlító, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem. A leszüretelt gyümölcsök 60-70%-os zsírtartalommal rendelkeznek, amelyet hidegsajtolás útján nyernek ki belőle. Az eredmény egy közepes keménységű, törtfehér színű, édeskés illatú növényi zsiradék, amelyet shea vajnak hívnak. A hidegsajtolás rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A-, E- és F-vitamin tartalmát képes megőrizni és nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait.A shea vaj legfontosabb alkalmazási területe a bőrápolás. Összetételéből adódóan a finomítatlan, kezeletlen shea vaj önmagában is bőrápoló hatású. Gazdag zsírsav-tartalma mellett sok A-, E- és F-vitamint tartalmaz. Napjainkban a kereskedelemben kapható, mesterséges összetevőket tartalmazó készítmények szinte mindegyike tartalmaz valamilyen kőolajszármazékot (pl: paraffinolaj) amely elfedi a bőr pórusait, amely ezáltal nem képes lélegezni. Ezzel szemben a sheavaj felszívódik a bőrbe és hosszantartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét. A shea vaj "titka", hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi. Száraz és ekcémás bőrre ajánlom. Színezék, illatanyag és tartósító mentes.