2012. november 30., péntek

Kecsketejes szappan körömvirágkrémmel.

Érzékeny, száraz viszketős, bőrre készült a következő szappanom. Krémet készítettem disznózsírból és körömvirágból, mert a sebgyógyító ápoló hatását így tudom a legjobban átvinni a szappanba.A kecsketej savó szintén nagyon jó hidratáló hatású.összetétel: disznózsír, olivaolaj, kókuszzsír, lúg,kecsketej savó,plusz ápolóként disznózsíros körömvirág kenőcs és szőlőmagolaj. Körömvirág szirmokkal díszítettem. Illatmentes, finom, krémes szappan.

Citromos gerániumos szappan

csipkebogyóval és himalája sóval.
Nagyon jó masszás szappant sikerült alkotni, varázslatos illatával élménnyé teszi a fürdőzést. Arcra és testre is használható .A himalájai só minden bőrtípusra alkalmazható. A száraz bőrnek lezárja a felső rétegét, így nem engedi azt kiszáradni, míg a zsíros bőrnél szabályozza a faggyúmirigyek működését! Pattanásos fiataloknak kifejezetten ajánlott a használata. Emellett gyulladás csökkentő hatása is van, serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, ezáltal frissebbé varázsolja a bőrt.Örőlt pirospaprikával színeztem. A csipkebogyó magjában lévő hatóanyag bőrregeneráló hatású, mely segíti a hegek gyógyulását.100%-os citrom és geránium illóval illatosítottam. Normál és zsíros bőrre ajánlom.összetétel: disznózsír,kókuszzsír, olivaolaj, lúg, himalája só, tengeri só, őrőlt csipkebogyó, pirospaprika, 100%-os citrom és geránium illó,kecsketej savó.

2012. november 28., szerda

kecsketejes szappan szőllőmagolajjal

érzékeny, száraz bőrre. összetevők disznózsír, kókuszzsír, olivaolaj , kecsketejsavó, Extra olajként szőlőmag olajat tettem bele, amely egy könnyű, gyorsan felszívódó olaj. Antioxidáns, sejtfalvédő hatása miatt a leginkább használt bőröregedés-gátló olaj. Illatmentes.

Erdei fenyő szappan

kakaós, borsmentás szappan darabokkal díszítve. A nyáron főztem kakaós, borsmentás szappant meleg eljárással, kicsit több folyadék ment bele így nem lett túl szép, a száradás után sem. Viszont igen jó lett, sok- sok értékes anyag ment bele, kár lenne érte . Szépen felszeleteltem vékony csíkokra és várta az idejét. Erdei fenyős frissítő szappan készült, nagyrészt olivaolaj kisebb rész kókuszzsírral,kecsketejsavó a lúgoldófolyadék. Nagyon szeretem használni, mert minden bőr tipust jól ápol.Jó sok, plusz olivaolajat kapott,hiszen a zöld színt olivaolajas spenót és sóska macerátummal értem el.'00%-os erdei fenyő és pici 100%-os borsmenta illóolajjal illatosítottam. Jól habzó frissítő szappan a végeredmény normál és zsíros bőrre ajánlom.

Levendulás szappan újra

illatmentesen, érzékeny, száraz, viszketős bőrre.Vannak akik még a 100%-os illóolajtól is viszketnek, ezért illat nélkül készült. Kecsketejsavó a lúgoldó folyadék, ami nagyon jól hidratálja a viszkető, száraz érzékeny bőrt. A szokásos disznózsír, kókuszzsír, olivaolaj az alap.Ehhez egy kis himalája és tengeri só kevertem a kecsketejsavós szappanalapba, ezek méregtelenítenek, fertőtlenítenek és tisztítják az elhalt hámsejtektől a bőrt, A mák is finoman radíroz és szépen díszít. Szőllőmagolajat és olivaolajat tettem még bele, ápolóként a jobb hidratálásért és a könnyű felszívódás miatt. A levendula virágtól és a kecsketejsavótól nagyon finom természetes illata van. Normál, száraz, érzékeny, viszketős bőrre ajánlom.

2012. november 27., kedd

A várva várt, hajmosó szappan.

A szépsége hagy némi kívánni valót, de most a hatásra gyúrtam, plusz meleg eljárással készült, így nem lehetett olyan szépen formába önteni. De nem is kell egy hónapot várni rá. Pár nap után használható. Normál és zsíros hajra készült, csalán, diólevél és borsmentafőzet volt a lúgoldó alap, disznózsír kókuszzsír, olivaolaj és ricinusolaj a zsiradék. Ment bele, egy citrom leve, a leforrázott csalán és borsmenta, pici só és 100%-os kakukkfű és rozmaring illó amik szintén nagyon jó hatásúak a zsíros hajra. Jól habzó, tartós szappan lett a végeredmény. Mióta ezzel mosom a hajam, sokkal tovább bírja, nem zsírosodik olyan gyorsan, nagyon kellemes érzés hajmosás közben, ahogy a szappan dolgozik a fejbőrőrön, Alma ecetes vízzel öblítem utána a hajamat. Normál, zsíros hajra és bőrre ajánlom.

Levendulás ,mákos szappan

zabpehely lisztel.
Igazi ajándékszappan. Nemcsak a hatása kényeztet, de látványra is gyönyörű. Itt is kecsketejsavó az alap.A fürdõvízhez adva, szappan, krém vagy sampon formájában a savó mindenek elõtt a bõr és haj nedvességtartalmát növeli. Protein alkotórésze a kötõszövetek kollagén tartalmát erõsíti, ami kedvez a bőr feszességének. Az alapzsiradék a szokásos , disznózsír, kókuszzsír, olivaolaj, napraforgó olaj. Került bele zabpehelyliszt is, és egy kis mák a bőr finom radírozására. 100%-os Tihanyi levendula illóolajjal illatosítottam, levendula virággal díszítettem. Normál és zsíros bőrre ajánlom.

Kecsketejsavós szappan, körömvirágkenőccsel és fehér agyaggal.

Száraz érzékeny, viszketős, bőrre készült.Kecsketejsavó a folyadék, disznózsíron, olivaolajon, kókuszzsíron kívül került bele, saját disznózsíros körömvirágkenőcs és fehér agyag is. Körömvirággal és citromfű teával díszítettem, indiai citromfű illóval illatosítottam. A kecsketejsavó és a körömvirágkenőcs mélyen hidratálják a bőrt.A fehér agyag vagy más néven kaolin sebgyógyító, kiegyensúlyozó, stimuláns hatású, a bőrt feszesebbé teszi, ásványokkal tölti fel.Gyorsan magába szívja a bőrön található szennyeződéseket, nem szárítja a bőrt, sőt nyugtató, hidratáló hatású. A fehér agyag normál, száraz és érzékeny bőrre is nagyon jó.